سیستم جدا از شبکه (آفگرید) خورشیدی

انرژی خورشیدی
سیستم جدا از شبکه (آفگرید)

آیا تابه‌حال به این فکر کرده‌اید که چگونه می‌توانید از انرژی خورشیدی به‌صورت مستقل بهره ببرید؟ آیا دوست دارید که بدون نگرانی از قطع یا گران شدن برق، زندگی راحت و آسوده‌ای داشته باشید؟ آیا علاقه‌مند هستید که به حفظ محیط‌زیست و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک کنید؟ اگر پاسخ شما بله است، پس شما در جای درست هستید. در اینجا، ما به شما سیستم جدا از شبکه (آفگرید) خورشیدی را معرفی می‌کنیم که یک راه‌حل هوشمند و نوآورانه برای تأمین انرژی خود با استفاده از نور خورشید است.

سیستم‌های جدا از شبکه (آفگرید)، به‌عنوان یک راهکار پایدار و اقتصادی شناخته می‌شوند که بیشترین استفاده از آن برای زمانی است که قصد داریم تا انرژی مناطقی که دور از شبکه برق قرار دارند را تأمین کنیم. این سیستم‌ها می‌توانند علاوه بر خورشید از منابع تجدید پذیر دیگر مانند باد، آب و زمین‌گرمایی نیز برای تولید برق استفاده کنند و همچنین در سال‌های اخیر موردتوجه زیادی قرارگرفته‌اند. اجازه دهید سفری منحصربه‌فرد به قلمرو سیستم‌ جدا از شبکه خورشیدی را آغاز کنیم، جایی که خلاقیت و آگاهی محیطی همگرا می‌شوند.

سیستم جدا از شبکه (آفگرید) خورشیدی

یک سیستم جدا از شبکه به‌عنوان یک سامانه مستقل تولید برق به‌ویژه در مناطق دور که دسترسی به شبکه محدود است یا وجود ندارد در نظر گرفته می‌شود. انرژی تولیدشده توسط سامانه برای مصارف خود مصرف‌کننده استفاده‌شده و یک راهکار برای خودکفایی انرژی محسوب می‌شود. این سیستم‌ها با استفاده از پنل‌های خورشیدی برق تولید کرده و به‌طور مستقل از شبکه برق سنتی عمل می‌کنند.

سیستم آفگرید

انواع سیستم جدا از شبکه (آفگرید) خورشیدی

سامانه‌هایی که در زیر معرفی شده‌اند جزو پرکاربردترین سیستم‌های آفگریدی هستند که از آن‌ها بهره‌برداری شده است؛

سیستم‌های مستقل

سیستم‌های مستقل رایج‌ترین نوع سیستم‌ جدا از شبکه خورشیدی هستند. آنها از پنل‌های خورشیدی، باتری‌های ذخیره انرژی، کنترل‌کننده‌های شارژ و اینورترها تشکیل شده اند. این سیستم‌ها برای تامین بارهای خاص یا تأمین برق برای کاربردهای در مقیاس کوچک مانند کابین، تجهیزات مخابراتی، لوازم‌خانگی و… طراحی شده اند.

سیستم مستقل از شبکه

سیستم‌های هیبریدی

سیستم‌های هیبریدی انرژی خورشیدی را با سایر منابع انرژی، معمولاً یک ژنراتور یا توربین بادی، ترکیب می‌کنند تا منبع تغذیه مطمئن‌تر و مداوم‌تری را ارائه دهند. این سیستم‌ها اغلب در مکان‌هایی که نور خورشید به‌طور مداوم در دسترس نبوده یا تقاضای انرژی بالا است، استفاده می‌شوند. پنل‌های خورشیدی باتری‌ها را شارژ کرده و در صورت نیاز به انرژی اضافی، ژنراتور یا توربین بادی برای تکمیل انرژی موردنیاز وارد عمل می‌شود.

سیستم‌های شبکه کوچک (مینی شبکه)

سیستم‌های مینی شبکه، که به‌عنوان ریز شبکه نیز شناخته می‌شوند، سیستم جدا از شبکه خورشیدی هستند که به جوامع بزرگ‌تر یا چندین خانوار خدمات‌رسانی می‌کنند. این سیستم‌ها معمولاً از چندین پنل خورشیدی، باتری، اینورتر و یک شبکه توزیع ساخته‌اند. آنها می‌توانند برق چندین خانوار، مدارس و… را تأمین کنند. سیستم‌های مینی شبکه راه‌حلی مقیاس‌پذیر برای مناطق بدون دسترسی به شبکه اصلی ارائه می‌دهند.

سیستم مینی شبکه

سیستم‌های قابل حمل

سیستم‌های خورشیدی قابل حمل جدا از شبکه برای رفع نیازهای برق در حالتی که ما به جابجایی تجهیزات نیاز داریم طراحی شده‌اند و به کاربران اجازه می‌دهند تا در هر کجا که هستند به انرژی پاک دسترسی داشته باشند. آنها سبک‌وزن، جمع‌وجور و قابل حمل و نقل آسان هستند. این سیستم‌ها اغلب شامل پنل‌های خورشیدی تاشو، بسته‌های باتری و اینورترهای داخلی هستند. سیستم‌های قابل‌حمل برای کمپینگ، فعالیت‌های در فضای باز، برق پشتیبان اضطراری یا شارژ دستگاه‌های الکترونیکی کوچک ایده آل هستند.

سیستم قابل حمل

توجه به این نکته مهم است که اندازه و مشخصات یک سیستم جدا از شبکه خورشیدی باید متناسب با نیازهای انرژی، مکان و نور خورشید در دسترس باشد. هنگام انتخاب نوع و اندازه مناسب این سیستم‌ها، باید عواملی مانند مصرف انرژی روزانه، تعداد وسایل برقی و تعداد روزهایی که سیستم می‌تواند بدون نور خورشید کار کند (به‌صورت پشتیبان) در نظر گرفته شود.

اجزای سیستم جدا از شبکه (آفگرید)

تجهیزات مورداستفاده در سیستم جدا از شبکه خورشیدی تقریباً مشابه تجهیزات نیروگاه متصل به شبکه (آنگرید) یا سیستم هیبریدی است ولی در بعضی موارد تفاوت‌هایی نیز دارند که در زیر آن‌ها را بیان کرده‌ایم؛

پنل خورشیدی

پنل خورشیدی قرارگرفته در این سیستم مانند پنل‌های به‌کار برده شده در نیروگاه متصل به شبکه (آنگرید) است، اما می‌توان با توجه به نیاز مصرف‌کننده در سیستم جدا از شبکه یا آفگرید پنل‌های خورشیدی کوچک‌تری نیز استفاده نمود تا در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود.

پنل خورشیدی سیستم آفگرید

کنترل شارژ

به آن تنظیم‌کننده شارژ نیز می‌گویند، وظیفه مدیریت جریان الکتریسیته بین پنل‌های خورشیدی و بانک باتری را بر عهده دارد. فرآیند شارژ را تنظیم می‌کند و از شارژ بیش‌ازحد و تخلیه بیش‌ازاندازه باتری‌ها جلوگیری می‌کند. کنترل شارژ عملکرد کارآمد و ایمن سیستم جدا از شبکه (آفگرید) خورشیدی را تضمین می‌کند.

کنترل شارژ

اینورتر

اینورتری است که به شکل مستقل در شبکه فعالیت می‌کند و برخلاف اینورترهای شبکه محور که به شبکه برق وصل می‌شوند و برق مستقیم (DC) را به برق متناوب (AC) تبدیل می‌کنند، اینورتر آفگرید بدون وصل شدن به شبکه، برق AC را از منابع تولید برق مستقل، مانند پنل‌های خورشیدی، توربین‌های بادی، سیستم‌های باتری و ژنراتورها تولید می‌کند.

اینورتر آفگرید

بانک باتری

بانک باتری، الکتریسیته اضافی تولیدشده توسط پنل‌های خورشیدی را برای استفاده بعدی، مانند شب‌ها یا دوره‌هایی که نور خورشید کم است، ذخیره می‌کند. باتری به‌عنوان یک مخزن انرژی عمل می‌کند و منبع تغذیه ثابتی را حتی زمانی که پنل‌های خورشیدی به‌طور فعال برق تولید نمی‌کنند فراهم می‌کند.

باتری خورشیدی

مصرف کننده

شاید تصور کنید که چرا مصرف‌کننده جزو اجزای سیستم جدا از شبکه (آفگرید) نام‌برده شده است! اما درواقع این سیستم با مصرف‌کننده‌ها معنا پیدا می‌کند و برق تولیدشده باید توسط دستگاه‌ها و تجهیزات موردنظر مصرف شود که می‌توانند شامل چراغ‌ها، یخچال‌ها، تلویزیون‌ها، رایانه‌ها، پمپ‌ها و سایر لوازم‌خانگی یا تجاری باشند. اندازه و ظرفیت سیستم خورشیدی خارج از شبکه توسط انرژی موردنیاز این مصرف‌کننده‌ها تعیین می‌شود.

مصرف‌کننده

سیستم تولید انرژی پشتیبان (اختیاری)

در برخی از سیستم‌های خارج از شبکه مانند سیستم هیبریدی که در بالا توضیح داده شد، یک ژنراتور پشتیبان ممکن است به‌عنوان منبع انرژی اضافی برای تکمیل انرژی خورشیدی در طول دوره‌های طولانی نور خورشید کم یا نیازهای انرژی بالا، گنجانده شود. ژنراتور را می‌توان طوری برنامه‌ریزی کرد که به‌طور خودکار شروع به‌کار کند و زمانی که شارژ بانک باتری به زیر یک آستانه معین کاهش می‌یابد، برق را تأمین می‌کند و از تأمین برق بدون وقفه در شرایط بحرانی اطمینان می‌دهد.

دیزل ژنراتور

مزایای سیستم جدا از شبکه (آفگرید)

این سیستم‌ها دارای مزیت‌های متفاوتی هستند که تعدادی از آن‌ها در زیر آورده‌ایم؛

مستقل بودن از شبکه

یکی از بزرگ‌ترین مزایای سیستم جدا از شبکه، استقلال کامل شما از شبکه برق عمومی است. با نصب یک سیستم خورشیدی جدا از شبکه، شما قادر خواهید بود تا انرژی الکتریکی موردنیاز خود را از خورشید تأمین کنید و نیازی به وابستگی به شبکه عمومی برق نخواهید داشت.

صرفه‌جویی در هزینه‌ها

سیستم جدا از شبکه (آفگرید)، می‌تواند به شما کمک کند تا در هزینه‌های برق خود صرفه‌جویی کنید. با استفاده از انرژی خورشیدی، شما نیاز به تأمین برق از راه‌های مختلف مانند خرید سوخت و ژنراتور را ندارید و در طول زمان، هزینه‌های قابل‌توجهی را صرفه‌جویی خواهید کرد.

حفاظت از محیط‌زیست

استفاده از انرژی خورشیدی که یک منبع تمیز و پایدار است به‌جای سوخت فسیلی، به حفظ محیط‌زیست کمک می‌کند.

قابلیت نصب در مکان‌های دور از شبکه برق

سیستم جدا از شبکه (آفگرید) خورشیدی می‌تواند به‌عنوان یک راهکار مناسب برای مکان‌هایی که دسترسی به شبکه عمومی برق ندارند، مورداستفاده قرار گیرد.

عمر طولانی

این سیستم‌ها، دارای عمر مفید طولانی هستند و نیاز به نگهداری و تعمیرات کمتری نسبت به سامانه‎‌های دیگر دارند. علاوه بر این، برخی از تولیدکنندگان حتی گارانتی بلندمدت را برای سیستم‌های خورشیدی ارائه می‌دهند، که می‌تواند اطمینان شما را افزایش دهد.

نتیجه گیری

استفاده بیشتر از سیستم جدا از شبکه (آفگرید) خورشیدی، قدمی مهم به‌سوی یک آینده پایدار و پاک ازنظر انرژی است. با افزایش استفاده از این سیستم هوشمند، ما می‌توانیم به‌طور قابل‌توجهی به تأمین نیازهای انرژی خود بپردازیم و مشکلات مربوط به وابستگی به شبکه برق عمومی و هزینه‌های انرژی را کاهش دهیم. استفاده بیشتر از سیستم جدا از شبکه خورشیدی نه تنها به ما کمک می‌کند در مصرف انرژی هوشمندتر عمل کنیم، بلکه به‌طورکلی بهره‌وری انرژی را افزایش می‌دهد. با توجه به مزایای این سیستم که در بالا ذکر شد، به ما این فرصت را می‌دهد تا آینده‌ای باثبات‌تر و سالم‌تر را برای نسل‌های آینده بسازیم.

5/5 - (تعداد رای: 3)

اشتراک گذاری:

مقالات اخیر

نظر خود را در مورد این مقاله بنویسید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سارا
سارا
1 سال قبل

خوب بود ،اگر میشه از هزینه های این سیستم هم بگید🙏
متشکرم